perjantai 30. joulukuuta 2011

Ensimmäinen ylläpitohoito

Kävin tänään sairaalassa saamassa ensimmäisen rituximab -ylläpitohoidon.
Toissapäivänä otetut verikokeet kertoivat neutrofiilien nousseen nyt edellisestä 0.9:stä arvoon 1.0 joka lääkärin mielestä on jo turvallinen taso.  Myös Hbl oli noussut viime kerran arvosta 117 arvoon 129. Viime kerralla alakantissa ollut munuaisarvo (46) oli myös nyt noussut normaalin alarajaan eli lukemaan 50.

Lääkäri soitti siis jo heti keskiviikkona kun kokeet olivat valmistuneet. Ehdotti että olisi tämä hoito vasta ensi viikon maanantaina kun on kuulemma ruuhkaa tässä loppuviikosta. Sanoin ettei se oikein käy, kun pitäisi mennä maanantaina töihin puolen vuoden sairasloman jälkeen, eikä tämän ylläpitohoidon vuoksi mitään sairaslomaa tulisi olemaan. Sovittiin sitten hoito kuitenkin  tälle perjantaipäivälle ja kas eihän siellä ollut edes niin monta potilasta kuin olis ollut paikkoja päiväpolin "tippahuoneessa".

Tiputus itsessään oli tavanomainen. Hiljaisella nopeudella ja kortisonin kera. Valmista tuli jo 2,5 tunnissa. Lääkäri kävi pikaisesti ennen hoidon aloittamista ja kertoi että verikokeet ja kontrollikuvaus on sitten helmikuun lopulla ja siitä aika tulee postissa myöhemmin. Saan siin tyytyä kuuntelemaan selän puolella silloin tällöin tuntuvaa jomotusta siihen asti, koska kuvauksiakaan ei voida liian tiheään tahtiin tehdä. Hänen mielestään se on mitä todennäköisimmin sytostaattien jälkivaikutuksia. Ajoittaista se tuntemus vaan onkin, mutta tietysti aiheuttaa tietynlaista epävarmuutta. 

Mutta ehkä ajatukseni eivät jouda askartelemaan enää niin paljon omassa kehossa kun maanantaina palaan työpaikalle. Olen jo kärsinyt unettomuutta muutamana yönä mokoman takia ja nähnyt toisaalta myös kaikenlaisia unia, joissa mm. yritin upottaa minua irtisanomaan tulleen henkilön päätä vessanpyttyyn :) Melko villi on siis ihmisen alitajunta ja asioiden käsittely siellä. Ehkä pitäydyn vähän asiallisempana tuli mitä tuli.

Nyt menen laittamaan pullon kuohuviiniä kylmenemään ja huomenna aion nostaa maljan uudelle paremmalle vuodelle!

Hyvää Uutta Vuotta siis kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti