perjantai 9. syyskuuta 2011

Puolivälissä

Aika kuluu ja nythän tässä ollaan jo puolivälissä näiden hoitojen kanssa...tällä erää.

Viimeisimmän hoidon jälkeinen puolentoista viikon mittainen "hyvä aika" on vietetty. Hyvä aika tarkoittaa sitä, että olotila on lähes normaali. Muita oireita kuin sormenpäiden puutuminen ei ole tänä aikana ollut. Tosin tuo puutuminen on tuntunut nyt myös hieman varpaissakin ja olen itsekseni miettinyt sitä mitä lääkäri siitä sanoi. Siis, että jos oire  pahenee on mahdollista ettei puutuminen häviä hoitojen jälkeenkään eli tunto ei palaudu normaaliksi.

Muuten olen ollut suhteellisen pirteällä päällä. Ompelin nyt ne yömyssyt vaaleansinisestä trikoosta. Pitkä piippa ja tupsu siinä päässä. Nukkumatiltahan siinä kieltämättä näyttää, mutta ihan mukava on olla suihkun jälkeen illalla jotain päässä ja yölläkin kun ei oikein voi mennä peiton alle ihan kokonaan. Kävin myös yhden kokopäivän kyläreissun ja kansalaisopiston aloitustunnillakin jo olin. Puutarhatyötkin syyslannoituksineen on nyt reilassa.

TT-kuvaus sujui jo rutiinilla kun maanantaina siellä kävin. Samalla kertaa ennen kuvausta kävin myös kuntoutusohjaajan juttusilla. Hän kysyi mitä minulle kuuluu ja hyvänä kuuntelijana sai minut kertomaan oman tarinani. Tavallaan siitä tuli ihan hyvä olo.  Hän kehotti myös tulemaan mukaan vertaistukiryhmiin ja syöpäyhdistyksen järjestämiin liikunnallisiin ryhmiin. Tätähän minä olin jo odotellutkin. Tosin kritisoin hänelle hieman sitä, että nämä tulevat minulle nyt vähän jälkijunassa, kun olisin kaivannut vertaistukea jo heti alussa.
Kaikkihan ei voi aina mennä ihan nappiin. Heidän toimintansa on tauolla kesällä ja alkaa sitten aina syksyisin vasta syyskuulla. Mutta mielelläni menen mukaan tässäkin vaiheessa.

Lääkäri soitti tänään eilen otettujen verikokeiden tulokset. Hbl 119, B-leuk 6.3 (3.4-8.2), B-Neutr. 4.5 (1.6-6.2), CRP alle 3 ja B-La (senkka) 5 (1-15).  Joten ei mitään hätää valkosolujen kanssa, arvot ovat ihan normaalit. Muutkin arvot kuulemma ihan hyvät. Veren Kalsium-arvo on vähän koholla niin kuin aikaisemminkin. 

Lääkäri sanoi, että kalsium-arvon kohoaminen voi johtua myös lisäkilpirauhasen toimintahäiriöstä. Se on hänen mukaansa helppo tarkistaa verikokeella ja seuraavalla kerralla otetaan sitten sekin. Hän kysyi taas siitä sormien puutumisoireesta ja kerroin, että se on mielestäni vähän pahentunut ja tosiaan tuntui jossain vaiheessa jo varpaissakin. Hänen mielestään nyt on parasta vaihtaa lääke toiseen saman ryhmän lääkkeeseen, joka ei aiheuta ääreishermoston vaurioita samalla tavalla kuin tämä. Samalla toivottavasti pääsen eroon juuri tuon saman lääkkeen aiheuttamasta pahasta ummetuksesta joka aina on vaivannut muutamana päivänä hoidon saamisen jälkeen.

TT-kuvauksen tuloksesta lääkäri sanoi, että hoitovaste on hoitokertoihin nähden normaali. Imusolmukkeet on alkaneet selvästi pienentymään, eli hoito toimii toivotulla tavalla. Tämän tuloksen jo aavistinkin, koska käsin tuntuneet patit nivusissa ja kainaloissa on melkein jo hävinneet. Olen tosi iloinen saatuani vielä varmistuksen asiaan.

Joten viikonloppuna mennään koko perhe siskoni mökille. Aion saunoa ja vielä käydä uimassakin ja syödä savustettuja muikkuja jos niitä satutaan saamaan. Sitten pirtein mielin maanantaina menen saamaan 4. lääkehoidon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti