tiistai 19. heinäkuuta 2011

Hyviä päiviä

Verikokeiden tulokset sain eilen:
Leukosyytit 2.9 (norm.3.4.-8.2) eli laskeneet niin kuin oli odotettua, mutta ei vielä hälyyttävästi.
Neutrofiilit 2.0 (norm.1.5-6.7) Tämä arvo kuulemma tärkein seurattava. Pysynyt siis ihan hyvissä lukemissa.
Trombosyytit 246 (150-360) arvo hyvä.
Hbl 133, jopa noussut edellisestä!
Tulehdusarvo CRP 3 normaali (eli alle 10)

Näillä eväin ei siis ole mitään estettä hoidon jatkamiselle. Seuraavat verikokeet kuitenkin vielä 25.7. ennen seuraavaa hoitoa.

Yritin kysellä soittaneelta (erikoistuvalta) lääkäriltä sen otetun luuydinnäytteen tulosta, joka oli kyllä olemassa. Mutta tämä ei osannut sitä varmasti tulkita kun hänellä ei kuulemma ollut käytettävissä normaaliarvoja joihin voisi verrata. Outoa sanon minä. Joko siinä oli jotain tautiin viittaavaa jota hän ei uskaltanut/halunnut kertoa tai sitten soittajan ei pitäisi olla siellä ollenkaan soittelemassa jos ei ymmärrä tai osaa ottaa selvää. Hän siis piiloutui hematologin selän taakse ja sanoi, että tämä kertoisi viimeistään sitten 2. hoitokerralla. Yritin myös kysellä siitä minulla olleesta jomottavasta kivusta mutta totesin että tämä ei tosissaan tiedä oikein mitään, joten luovutin suosiolla kun vaivakin on  mennyt jo ohi.

No, postissa tuli kuitenkin 1. hoitokerran loppulausunto pvm:llä 3.7. jossa kerrottiin: "Tulopäivänä otettu luuydinaspiraatti ja -biopsia. Aspiraattinäyte niukka, diagnostinen arvo varauksellinen, lymfoomaan viittaavaa ei näytteessä todettu. Biopsia vielä vastaamatta. Käsittääkseni tuo aspiraatti on juuri se nestenäyte...lisäksi otettiin näyte luusta. Tiedä näistä nyt sitten. Mutta kaikki selviää aikanaan.

Vointi on ollut ihan normaali sunnuntaista lähtien. Olen käynyt kävely- ja pyörälenkeillä, joogannut vähän päivittäin ja muutenkin olo on tosi hyvä. Tosin oikean käden sormenpäissä on eilisestä lähtien ollut jonkinlaista vähäistä tunnottomuutta. Mutta tiedän, että sekin voi liittyä lääkitykseen.En jaksa siitäkään ottaa suurta murhetta tässä vaiheessa.

Tänään menen käymään parissa peruukkiliikkeessä katsomassa millaisia vaihtoehtoja olis tähän päähän tarjolla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti