perjantai 19. elokuuta 2011

Samaa kaavaa, veriarvot nyt hyvin

Melkolailla samaa kaavaa ensimmäisen kanssa ovat toistuneet olotilan puolesta nämä toisen hoitokerran jälkeiset päivät tällä viikolla.

Jouduin tosin käymään uudelleen hammaslääkäripäivystyksessä viime vkolla kun hampaasta taas paikka lohkesi. Soitin hoitavalle hematologille ja kyselin ennen päivystykseen menoa, että miten se nyt on voiko hampaan korjata lopulliseen kuntoon. Sainhan sen Neulasta-injektion ja kuvittelin, että valkosolutaso alkaisi korjautua heti sittä pistoksesta lähtien. Näin ei kuulemma ole, vaan tämä lääke alkaa vaikuttaa vasta viiveellä vajaan vkon kuluessa pistämisestä. Hän sanoi myös ettei se mikään ihmelääke ole ja nostaa todennäköisesti arvoja vain sen verran, että hoitoa voidaan jatkaa.

Hänen kantansa hampaan korjaukseen oli, että infektiovaaran vuoksi parasta on tyytyä mahdollisimman vähiin toimenpiteisiin rajoittuvaan väliaikaiseen paikkaan. Niinpä sitten laitettiin taas sellainen. Sentään vähän karhennettiin tartuntapintaa, jos kestäisi paikka paremmin. Siinäkin jo hirvitti, että joku väline lipsahtaa ja limakalvo jostain rikkoutuu kun hammashoitaja tökki sen sylki-imurinsa kanssa siihen malliin ja hammaslääkärikin reippain ottein työnsi ja ruuvasi sellaista metallista strippiä kiinni ikeneen.

Sain parilta tuttavaltani vinkkejä  ruoka-aineista, joista voisi olla hyötyä omaan hyvinvointiin hoitojen aikana.
Toisella heistä oli itsellä syöpä munuaisessa ja etäpesäkkeitä (leikattu ja lääkkein hoidettu, nykyään jo useita vuosia poissa) ja toinenkin vinkki tuli henkilöltä joka kuuli sen omalta syöpää sairastavalta läheiseltään.

Ajattelin, että nämä kun ovat ihan normaaleja ruoka-aineita, eivät mitään homeopaattisia tai muitakaan vaihtoehtohoitoja tai mitään luontaistuotekauppojen lukuisista pillereistä,  niin eihän ne ainakaan haitaksi ole. Ostin siis punajuurimehua, luonnonjugurttia ja pellavansiemenöljyä.

Luinkin jostain, että punajuurimehu sisältää runsaasti foolihappoa, joka on eräs auttava tekijänä verisolujen muodostumissa. Sitä en nyt tiedä onko tällä siihen vaikutusta, mutta totesin että vatsa toimii nyt ainakin tosi luonnollisesti.

Bulgarian jogurttiin sekoitettu teelusikallinen pellavansiemenöljyä päivittäin nautittuna ei sekään liene pahaksi. Pellavansiemenöljyn sitältämät runsaat omega-rasvahapot ovat varmasti tarpeen pitämään ihon ja muidenkin solujen kuntoa yllä kun sytostaatit niihinkin kuitenkin vaikuttavat haitallisesti. Tuossa jogurtissa taas on jonkun verran D-vitamiinia (20 % päivän saantisuosituksesta). Pimeämpään päinhän tässä ollaan vuodenajallisesti menossa, joten tuokin lienee paikallaan korvaamaan auringonvalosta saatavaa määrää.

Tosin tarina tämän jogurtti-öljy yhdistelmän takana on hieman dramaattisempi: Kuulopuheen mukaan eräällä henkilöllä oli ollut syöpäkasvain sydänlihaksessa. Sitä ei tietenkään voitu leikata. Hän aloitti syömään tuota yhdistelmää päivittäin ja jossain vaiheessa todettiin syövän kadonneen eikä se enää palannut!  Uskokoon ken tahtoo :) mutta niin kuin sanottu mitään haittaa noiden ainesten syömisestä tuskin on.

Vihreää teetä muuten olen suosinut aina, mutta nykyään juon pelkästään sitä, varmaan toista litraa päivässä. Tästäkin oli jossain julkaisussa maininta, että olisi hyväksi syöpää sairastaville sisältämiensä flavonoidien vuoksi. (Vihreän teen vaikuttavat aineet ovat katekiineja, jotka mm. salpaavat syöpäsolujen erittämiä entsyymejä, joiden avulla syöpä kasvattaa itselleen uusia verisuonia. Salpaamalla verisuonten synty (angiogeneesi) syöpä voidaan "tappaa nälkään".) Tiedä sitten tuostakaan, mutta niin olen siihen tottunut, että tavallinen tee ei oikein maistu.

Minulla on edelleen se parin millin sänki päässä, ei se toistaiseksi ole mihinkään lähtenyt. Voisiko käydä niin ettei lähdekään, tököttää siinä eikä kasva kuitenkaan. Ainakaan päänahka tai "tukan juuret" ei ole kipeät enteillen hiusten lähtöä, niin kuin oli silloin kun hiuksia lähti tukkoina.

Lääkäri soitti eilisten verikokeiden tulokset juuri: Hbl 121, Neutrofiilit 3.7, Trombosyytit 316, CRP 3. Kaikki siis normaali-arvoja. Myös maksa- ja munuaisarvot olivat hyvät. Nuo tärkeät neutrofiilit nyt siis 3,7. Ennen edellistä hoitoa toisen lääkkeen avulla (5 piikkiä Neupogen) arvo oli 2,7. Liekö nyt punajuurimehulla osuutta sitten ;)

Viime viikonloppuna käytiin mökillä, saunottiin, uitiin ja kerättiin viinimarjoja. Pidin näppini erossa ja nenäni visusti pois  puuliiteristä, koska myyräkuumeesta on ollut kovasti puhetta ja sitä en totta vieköön nyt tähän enää kaipaa!!

Olen puuhaillut tällä viikollakin  kaikenlaista. Kävin kampaajalla vähän muokkauttamassa peruukkiani, leikattiin vähän otsalta lyhyemmäksi, kun se nyt istuu erilailla kun silloin kun sen hankin ja oma tukka oli vielä alla. 

Yhtenä päivänä pyöräilin tuttavani luokse joka asuu tuossa melko lähellä. Hänellä on puutarhassaan monenlaisia viljelyksiä ja sainkin mukaani tomaatteja, kurkkuja ja punajuuria. Rupattelu teekupposen ääressä ja suunnitelma mennä käymään yhteisen tuttumme luona seuraavan hoitokertani jälkeen piristivät päivää mukavasti.

Työporukan kanssa kävin kaupungilla syömässä. Se oli ihan antoisa lounas, koska jäinhän vaan kesälomalle enkä sitten enää palannutkaan. Pääsivät nyt näkemään, että on se vielä tolpillaan :) ja kerroin vähän miltä tämä tuntuu ja miten näissä hoidoissa edetään. Juteltiin yli tunti kaikenlaisista niin työ- kuin muistakin kuulumisista ja tavallisista asioista.Kangaskaupasta ostin vaalensinistä trikoota ja ajattelin ommella siitä itselleni pari sellaista nukkumatti-yömyssyä oikein piipan ja tupsun kanssa :)  kunhan kerkiän.

Eilen ajoin nurmikon ja leikkelin vähän perennoista ohi menneitä kukintoja. Kohta ajattelin lähteä käymään kirjastossa hakemassa uutta luettavaa ja digiboxissa odottaa muutama ohjelma katsomista.

Joten tästä reippain mielin ensi maanantaina kolmanteen lääkehoitoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti